Col·lecció 180 - Gremi d'Alimentació de l'Hospitalet i Baix Llobregat

Àrea d'identificació

Codi de referència

ES CAT AMHL 902-180

Títol

Gremi d'Alimentació de l'Hospitalet i Baix Llobregat

Data(es)

  • 1989 - 1999 (Creation)

Nivell de descripció

Col·lecció

Volum i suport

5,6 ml, 8 fotografies, 3 disquets,1 tríptic

Àrea de context

Nom del productor

Història arxivística

L’any 1940 va ser creat sota el nom de “Sindicato Comarcal de Comestibles” amb seu a l’Hospitalet de Llobregat i amb una demarcació que anava des d’Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern.

L'any 1989 canvien els estatuts i el nom de la denominació social essent Gremi d’Alimentació de l’Hospitalet i Baix Llobregat.

El canvi de nom o denominació territorial va venir originat per les sol·licituds dels comerciants del Baix Llobregat que demanava ingressar en aquest gremi.

El treball que realitzen els porta a escalar llocs d’organismes oficials i està representada a la Camara de Comerç, Comissió de Formació, Comissió de Formació de la Delegació de l’Hospitalet.Al mateix temps com vocals a la Confederació Nacional (FENADA).

El seu Domicili Social: c Esglèsia. Nº2, 08901

L’immoble on es realitzaven els cursos de formació pertanyia a l’Ajuntament. Aquest lloc està habilitat per entitats i societats d’aquesta ciutat. La seva adreça Ronda de la Torrassa nº-105, pis 4º .

El gremi d’alimentació de l’Hospitalet i Baix Llobregat neix com entitat sense ànim de lucre. En els seus orígens les seves activitats consistien només a l’assessorament de caire fiscal i jurídic dels seus agremiats. Amb el transcurs del temps, i conforme a les exigències de l’administració, el gremi ha hagut d’ampliar les prestacions.

El gremi s’ocupa:

Canalització i la resolució d’assumptes de caire fiscal, jurídics i laborals, com de l’assessorament i l’impuls d’iniciatives que suposen una millora i progrés pels seus agremiats i per tant a l’atenció al client.

Aquestes iniciatives inclouen tant la formació i reciclatge dels propis treballadors com la qualificació professional de nous treballadors, amb l’organització de cursos de formació ocupacional subvencionats per la Generalitat de Catalunya i Fons Social Europeu (FSE).

Dades sobre l'ingrés

El mateix productor, Gremi d'Alimentació de l'Hospitalet i Baix Llobregat.

Àrea de contingut i estructura

Abast i contingut

L'abast cronològic abarca des de l'any 1989 any de canvi de nom amb els estatuts, fins l'any 1999.

El fons està format per tres sèries documentals que abarquen tota l'activitat del Gremi.

01- Documentació relacionada amb el gremi

02- Documentació relacionada amb les activitats d'assessorament comptable, fiscal i laboral per part del Gremi als seus agremiats

03-Documentació relacionada amb els cursos de formació ocupacional subvencionat per la Generalitat de Catalunya i Fons Social Europeu (FSE):

Els cursos de formació ocupacional que subvenciona el Departament de treball en col·laboració amb el FSE, es realitzen a traves d’una xarxa de centres col·laboradors estesa a tota Catalunya.

El Programa Treball i Formació té com a objectiu afavorir la contractació de persones en situació d’atur amb especial vulnerabilitat i amb dificultats per accedir al mercat laboral, a través del suport a entitats perquè duguin a terme accions d’experiència laboral, de formació, de coordinació i de suport tècnic.

El Programa subvenciona les actuacions de contractació laboral i, si escau, les actuacions formatives i/o les actuacions d'acompanyament:


  • Actuació de contractació laboral: destinat especialment al col·lectiu de persones que tenen més dificultats per accedir al mercat laboral i es troben en situació de vulnerabilitat social.


  • Actuació de formació: que inclou certificats de professionalitat, formació transversal i formació en competències bàsiques.


  • Actuació d'acompanyament: actuació d'acompanyament de les persones contractades durant l’execució del Programa.

En el grup de treballadors aturats, l’objectiu dels cursos és capacitar-los perquè puguin accedir a un lloc de treball, mentre que en el grup de treballadors ocupats l’objectiu es que puguis millorar o mantenir el lloc de treball.

Per aquest motiu, les especialitats dels cursos són fruit de la prospecció laboral realitzada pers centres i empreses, per tant són forçosament aturats.

Les especialitats dels cursos poden tenir diverses temàtiques i diferent durada i qualificació: tot dependrà de les necessitats del mercat laboral i del grup de participants al qual va adreçat.

El Departament de Treball disposa de recursos econòmics per subvencionar les despeses derivades de la realització dels cursos de formació ocupacional que es porta a terme en els centres col·laboradors inscrits en el seu cens.

a/ per a les accions formatives adreçades a col·lectius de treballadors aturats. El Departament de treball pot cobrir el 100% de les despeses.

b/ Si el curs es per a treballadors ocupats, l’empresa o els treballadors hauran de fer una aportació econòmica, segons les seves possibilitats.
.
L’objectiu del Departament de Treball es augmentar el nivell de qualitat dels cursos que subvenciona i afavorir la capacitació de l’alumne perquè pugui, en millors condicions, optar per un lloc de treball i mantenir-lo.

Informació sobre avaluació, tria i eliminació

Increments

Es tracta d'un fons tancat. No es preveuen increments.

Sistema d'organització

Documentació organitzada per 3 series documentals, relacionades amb les activitats portades a terme per l’entitat i 6 subsèries relacionades amb tota la documentació generada pels cursos de formació ocupacional.

Àrea de condicions d'accés i ús

Condicions d'accés

En general de lliure accés, però hi ha alguna documentació d'accés restringit, en contenir dades personals.

Condicions de reproducció

Llengua(ües) dels documents

  • català
  • espanyol

Escriptura dels documents

Informació addicional sobre les llengües i escriptures

Característiques físiques i requeriments tècnics

Documentació en paper. Tot fotocòpia. En bon estat de conservació

Instruments de descripció

El mateix fons.

Àrea de documentació relacionada

Existència i localització dels originals

Existència i localització de reproduccions

Documentació relacionada

Descripcions relacionades

Àrea de notes

Identificador(s) alternatiu(s)

Punts d'accés

Punts d'accés per matèria

Punts d'accés per lloc

Àrea de control de la descripció

Identificador de la descripció

Identificador de la institució

Regles o convencions

Descripció realitzada segons els preceptes de la Norma de Descripció Arxivística de Catalunya (NODAC). Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Subdirecció General d’Arxius i Associació d’Arxivers de Catalunya, 2007.

Estat de descripció

Esborrany

Nivell de detall

Llengua(ües)

  • català

Escriptura(es)

Fonts

Metadades de l'objecte digital

Tipus de suport

Image

tipus Mime

unknown

Mida del fitxer

183.2 KiB

Pujat

13 de desembre de 2021 4:11

Àrea de drets sobre l'objecte digital (External URI)

Àrea de drets sobre l'objecte digital (Reference)

Àrea de drets sobre l'objecte digital (Thumbnail)

Àrea d'ingressos