Subsèrie 2 - Eleccions i referèndums

Acte electoral de la cand... Acte de presentació del c... L’Hospitalet pel Referènd...

Àrea d'identificació

Codi de referència

ES CAT AMHL 862-3-5-2

Títol

Eleccions i referèndums

Data(es)

  • 1977 - 2019 (Creation)

Nivell de descripció

Subsèrie

Volum i suport

2,10 ml., 141 expedients, 47 cartells

Àrea de context

Nom del productor

Nom del productor

Història arxivística

Documentació aplegada per Jaume Botey i M. Pilar Massana en la seva actuació en eleccions i referèndums. Conservada en els pisos del carrer Girona de l'Hospitalet de Llobregat i Llull de Barcelona. No disposava de cap instrument de descripció.

Dades sobre l'ingrés

Documentació lliurada per M. Pilar Massana a l'Arxiu Municipal de l'Hospitalet els dies 7 i 17 de juny, 19 de juliol, 8 d’agost i 1 d’octubre de 2019 i 8 d'octubre de 2021.

Àrea de contingut i estructura

Abast i contingut

Consta de tres àmbits temàtics:
a) Impresos informatius, paperetes electorals i reculls de premsa (1977-2015). Informacions institucionals, impresos de propaganda i paperetes electorals de diversos partits, aplegats per M. Pilar Masana a cada convocatòria electoral, més retalls de premsa, sobretot dels resultats electorals.
b) Campanyes electorals del propi partit (1983-2007): PSUC, IC, EUiA i coalicions. Elaboració de les candidatures i dels programes, disseny de la campanya electoral, pressupostos de campanya, trobades de candidats, programes electorals, impresos de propaganda, relacions d’apoderats, interventors i delegats, resultats electorals, valoracions de resultats i reculls de premsa. En destaquen les eleccions municipals, tant per la proximitat del treball polític local, com pel fet que Jaume Botey i M. Pilar Massana formaren part de les candidatures electorals en diverses ocasions.
c) Referèndums (1979-2006). Posicions dels partits polítics, paperetes de votació. En el cas del referèndum de 1986 sobre la permanència de l’Espanya a l’OTAN, els productors del fons varen classificar la majoria de la documentació en la subsèrie de moviments socials, apartat de campanyes per la pau i el desarmament.
.4 cartells de referèndums, 21 d’eleccions municipals, 4 d’eleccions al Parlament de Catalunya, 11 d’eleccions generals, 7 d’eleccions al Parlament europeu.

Informació sobre avaluació, tria i eliminació

Alguns expedients d'activitat política contenien diversos documents repetits. En aquests casos se n'ha conservat dos exemplars i alguns més en aquells casos en què es tractés de documentació molt singular i rellevant.

Increments

No hi ha previstos increments.

Sistema d'organització

Documentació organitzada en expedients. Cadascun d'ells té relació amb algun dels següents àmbits: a) impresos informatius, paperetes electorals i reculls de premsa, b) campanyes electorals del propi partit, c) referèndums. Més grups de cartells de: referèndums, eleccions al Parlament de Catalunya, eleccions generals, eleccions europees i eleccions municipals.

Àrea de condicions d'accés i ús

Condicions d'accés

En general de lliure accés, però hi ha alguna documentació d'accés restringit, en contenir dades personals.

Condicions de reproducció

En general de lliure reproducció, però hi ha alguna documentació de reproducció restringida, en contenir dades personals.

Llengua(ües) dels documents

  • català
  • espanyol d'Espanya

Escriptura dels documents

Informació addicional sobre les llengües i escriptures

Característiques físiques i requeriments tècnics

Documentació en paper. En bon estat de conservació. Algunes unitats documentals contenen fotocòpies, llegibles en el moment de fer la descripció. Alguns cartells presenten pèrdua de suport, no de text ni d'imatge.

Instruments de descripció

Fitxa Nodac de subsèrie i relació d'unitats documentals.

Àrea de documentació relacionada

Existència i localització dels originals

Existència i localització de reproduccions

Documentació relacionada

Té relació amb una part molt rellevant de la biblioteca de Jaume Botey i M. Pilar Massana.

Descripcions relacionades

Bibliografia

.(Diversos autors): Jaume Botey i Vallès. El pensament i l'acció educativa i civíca d'un activista social, “Quaderns d’Estudi: Centre d’Estudis de l’Hospitalet”, núm. 33.
.Villanueva i Margalef, Maria: “Jaume Botey i Vallès, un lluitador per la pau”. Lliurament del 50è Memorial Joan XXIII (2017). L’Hospitalet de Llobregat, 2 de Maig del 2018: http://www.revistaperiferia.org/uploads/2/5/0/8/25082791/jaume_botey_i_valle%CC%80s.pdf

Àrea de notes

Identificador(s) alternatiu(s)

Punts d'accés

Punts d'accés per matèria

Punts d'accés per lloc

Punts d'accés per noms de persones

Àrea de control de la descripció

Identificador de la descripció

Identificador de la institució

Regles o convencions

Descripció realitzada segons els preceptes de la Norma de Descripció Arxivística de Catalunya (NODAC). Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Subdirecció General d’Arxius i Associació d’Arxivers de Catalunya, 2007.

Estat de descripció

Nivell de detall

Llengua(ües)

Escriptura(es)

Fonts

La informació continguda en la pròpia unitat de descripció s'ha contrastat i ampliat amb el testimoni de M. Pilar Massana.

Àrea d'ingressos

Matèries relacionades

Persones i organismes relacionats

Llocs relacionats